...
Gratis verzending vanaf €70

Kattenluiken

Kattenluiken zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw kat zelf naar buiten en naar binnen kan wanneer hij dit wil. Heel handig als jij de hele dag weg bent. Waar moet je op letten als je een kattenluik wil aanschaffen?

Keuze uit verschillende soorten kattenluiken

Er zijn verschillende soorten kattenluiken verkrijgbaar, maar waar moet je op letten voordat je er een koopt? Het eerste waar u op moet letten, is de maat. De opening moet groot genoeg zijn zodat uw kat er comfortabel in en uit kan. Grotere openingen laten ook meer licht binnen, dus het is perfect als je in een gebied woont met minder natuurlijk licht. Zorg ervoor dat het geen scherpe randen of puntige hoeken heeft, zodat uw katten tijdens het in of uitlopen niet gekwetst raakt.

Enig resultaat

De afgelopen jaren is het assortiment kattenluiken ontzettend gegroeid. Je hebt heel eenvoudige maar ook heel slimme kattenluiken. Je hebt kattenluiken die enkel bestaan uit een luik in de deur. Je hebt er die reageren op een infraroodsleutel, kattenluiken met een magneet en kattenluiken die reageren op een unieke code. De kattenluiken die reageren op infrarood en een chip zijn ingesteld op het alleen binnenlaten van jouw kat. Bekijk hier alle kattenluiken uit ons assortiment.

Hou rekening met de grootte van jouw kat

Er zijn verschillende kattenluiken te koop. Afhankelijk van de grootte van jouw kat en jouw voorkeur kies je voor de beste optie. Het naar binnen en buiten gaan van je kat is zo makkelijk en je hoeft niet constant de deur open te doen. Ook als je op vakantie bent kan je kat gewoon naar binnen en buiten en heb je geen kattenoppas nodig.

chip voor kattenluikenHet voordeel van kattenluiken met magneet-, infrarood-, of chipfunctie is dat er geen andere katten in jouw huis kunnen komen en jouw kat niet zijn territorium hoeft te verdedigen met alle gevolgen van dien. Je kat zal wel een halsbandje moeten dragen die reageert op het kattenluik. Dat kan aan nadeel zijn als je er niet van houdt om jouw kat een halsbandje te laten dragen.

Plaats het kattenluik op de juiste plek

Een kattenluik betekent een gat in je deur of muur. Dit hoeft geen probleem te zijn maar overleg dit wel met je verhuurder als je geen eigen huis hebt maar een huis huurt. Naast katten vinden ook inbrekers het een mooie manier om een huis binnen te komen, let daarom erop dat je een inbraakbestendig luik koopt, en je het op een plek monteert waar je onmogelijk met een arm of stok bij het slot of de deurkruk kan komen.

In dit artikel bespreken we hoe je een kattenluik plaatst.

Om een kattenluik te plaatsen, meet je de hoogte en breedte van de opening die je wilt afdekken met het luik – het moet groot genoeg zijn voor katten en kittens, maar klein genoeg voor andere dieren zoals honden en andere huisdieren om er niet doorheen te kunnen komen. Zorg ook voor voldoende ruimte aan weerszijden van de deur.

Hoe kattenluiken zelf plaatsen

– Eerst moet u de gewenste hoogte en breedte van de opening voor het kattenluik meten.

– Je hebt een boormachine en een gatenzaag met een platte rand nodig. Gebruik een boor of gatenzaag om de vorm in de deur of muur uit te snijden.

– Meet en markeer waar u uw kattenluik op uw deur of muur wilt plaatsen.

– Boor geleidegaten in de hoeken van uw markeringen voor schroeven.

– Gebruik vervolgens een elektrische schroevendraaier met een hulpstuk voor hout (of boor) om geleidegaten te maken in elk van uw markeringen op uw deur of muur.

– Draai ten slotte uw schroeven aan beide zijden vast totdat ze strak genoeg zijn.
Ben je niet zo klusser, dan kan je best iemand vragen om de opening in de deur te zagen. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken.

Je kat aan het kattenluik laten wennen

kattenluikenDe ene kat is heel behendig en niet bang en snapt een kattenluik meteen. De ander moet je even helpen. De kat moet eraan wennen dat hij zelf het huis in en uit kan door het kattenluik terwijl hij dat voorheen niet kon. Hoe kan je de kat op een eenvoudige manier laten wennen aan zijn nieuwe voordeur:
• Beweeg het luikje open en dicht terwijl je kant meekijkt.
• Leg een brokje of een speeltje aan de andere kant van het luik.
• Durft hij er niet doorheen, lok de kat dan door aan de andere kant van het luik te gaan zitten met iets lekkers.
• Plak het geopende luikje in het begin eventueel vast zodat je kat ziet dat hij er door heen kan.
Is de kat eenmaal gewend dan kent een kattenluikje voordelen. Wil je liever niet dat je kat in de nacht naar buiten gaat dan kan je het kattenluikje op slot doen.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen