...
Gratis verzending vanaf €70
Op reis met je hond zonder stress

Hoe reis je met een hond zonder stress?

Elke reis met je hond vereist planning en organisatie, en dit is dubbel moeilijk als uw huisdier met u reist! Het is geen geheim dat huisdieren deel uitmaken van het gezin en sommige eigenaren willen ze graag meenemen als ze op reis gaan. Zeker een hond gaat dikwijls mee op reis.

Maar eigenaren zijn natuurlijk bang dat gezamenlijke reizen de gezondheid van het huisdier niet verslechteren. In de regel hebben alle zorgen te maken met het vervoer van een huisdier. Als alles echter van tijdig is doordacht en georganiseerd, zal het huisdier zich op zijn gemak voelen. Bekijk de lijst met items die u zullen helpen bij het plannen van een vakantie voor het hele gezin, inclusief een huisdier en zeker je hond.

Zal de reis goed zijn voor je hond?

Een belangrijk punt bij het plannen van een reis met je hond: kan het hem schaden? Reizen kan stressvol zijn voor zowel honden als mensen, dus stel uzelf een paar vragen. Hoe stressbestendig is jouw hond of huisdier? Hoe oud en ziek is hij? Waren er problemen met het in een bench of transportbox te zitten of te dragen? Onthoud dat alleen jij hem beter kent dan wie dan ook, en als je begrijpt dat er iets mis kan gaan, kun je beter afzien van het plan om samen te reizen!

Wat moet u weten over de bestemming als je reist met je hond?

Als u naar andere landen reist, bestudeer dan vooraf hun regels, voorschriften en wetten. Geef aan welke documenten vereist zijn (bijvoorbeeld een veterinair paspoort en certificaten). Ontdek tegen welke ziekten u moet worden ingeënt. Moeten huisdieren worden gechipt? Zijn er quarantainemaatregelen nodig, en wat zullen ze qua timing zijn? Is uw huisdier of hondenras de toegang tot het land ontzegd?

Op reis met je hond en neem je de auto, boot of het vliegtuig?

autoloopplank-voor-honden Op reis met je hond zonder stressAls u van plan bent om met de auto, het vliegtuig of de boot te reizen, heeft u een kooi of draagkooi nodig. En dit kan grote problemen veroorzaken als het huisdier of hond er niet aan gewend is om erin te zitten. Begin hem daarom een ​​paar weken, of beter maanden, voor de geplande reis te laten wennen aan een autogordel als je met de auto gaat, bench of transportbox. Geef regelmatig iets lekkers om uw huisdier het gevoel te geven dat de bench of reismand een veilige plek is om te rusten of een dutje te doen.

Plaats speelgoed of lekkernijen binnen in de box of kooi. Indien tijdens een reis (op verzoek van de vervoerder) een kooi of drager in het laadruim moet worden geplaatst, zorg er dan voor dat de bodem van de kooi waterdicht is, de kooi voldoende ventilatie heeft en een goed slot moet hebben. Als u met het vliegtuig reist, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt en dat je natuurlijk alle documenten mee hebt.

Mag je je huisdier of hond wel meenemen?

Zorg ervoor dat je van tevoren alle locaties (hotels, luchtvaartmaatschappijen, veerboten, taxi’s, busmaatschappijen) controleert om te zien of ze toegang hebben en dat huisdieren zijn toegestaan. Op sommige plaatsen zijn kleine hondjes , zoals een Shihtzu of Maltezer wel toegelaten, maar geen honden van boven de 10 kg. Boek niets totdat u er absoluut zeker van bent.

Houd rekening met mogelijke gezondheidsrisico’s voor uw huisdier

Veel landen hebben strikte regels over welke vaccinaties een dier moet hebben en welke andere gezondheidschecks je moet doorlopen voordat je het land in mag. Zorg ervoor dat je alle informatie hebt verzameld en volg alle noodzakelijke punten! Plan ook van tevoren een bezoek aan de dierenarts in uw eigen land. Praat met hem over de algemene gezondheid van uw huisdier en de mogelijkheid om met hem te reizen, en luister naar zijn advies en aanbevelingen.

Denk vooraf alles na tot in het kleinste detail!

Maak een lijst van alles wat uw huisdier nodig heeft en ga dan naar de dierenwinkel en dierenarts! Koop een label met uw contactgegevens, zoals een telefoonnummer, en hang het aan de halsband of het tuigje van uw huisdier. Sla water en voer in, eventueel een verzorgingshulpmiddel, lekkernijen en leg van tevoren een handdoek of laken vast waarmee u de meubels in het hotel kunt bedekken zodat het huisdier er geen vlekken op maakt. Nog een belangrijk detail! Maak een foto van het huisdier, het zal erg handig zijn als het huisdier plotseling verdwaald is.

Bevrijd uw hond van mogelijke parasieten

Behandel uw hond of kat vooraf tegen parasieten zoals vlooien, teken en vliegende insecten. Een dierenarts of apothekersadviseur zal u vertellen hoe sommige vormen van medicijnen verschillen van andere, bijvoorbeeld tabletten of druppels voor wormen. Hij zal je vertellen dat er afstotende middelen zijn tegen teken. Aangezien uw Hond of huisdier in het buitenland parasieten kan tegenkomen die alleen daar voorkomen, dient u er van tevoren voor te zorgen dat het gekozen medicijn effect heeft op die parasieten die het huisdier tijdens het reizen kan tegenkomen.

Veel plezier met het reizen en denk in eerste plaats aan je hond of kat!

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen